Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Şubat 2011 Cuma

EROL BEY, YAŞ KAÇ?/ Yüz yogası

   Bu sene doğumgünümde Erol Evgin'i dinlemek  kısmet oldu...30 yıl sonra...   Güzel bir müzük dinleyesim vardı 39.   yaşım için nedense. Valla öyle de oldu. Çok da ihtilaf dolu bir hafta geçirmiştim.  Medyayla çatışma, ailesel çatışmalar!   bu gerginlikten kopacak haftanın sonunda Erol Bey  ilaç gibi geldi. Bir insanın kibarlığı beyfendiliği bu kadar mı yüzüne vurur? Kendisi zaten gece boyunca "Ballandırın canım biraz, hiç yaşlanmamış deyin yarın tanıdıklarınıza"  demeyi ihmal etmedi. Çok da güldürdü  bizi.  Bedia Muavit ile Vasfi Rıza Zobu 'nun hikayeleri pek hoştu. Erol Bey'in  şarkıları yanında gece boyunca bu espirileri hepimizi kırdı geçirdi. Üç saat nasıl geçti anlayamadık. Gecenin konusu  hakkaten Erol Bey'in  nasıl olup ta yaşlanmadığıydı... Zira  üşenmeden yaptığımız araştırma sonucunda öğrendik ki  kendisi tam 63 yaşında...  Oysa ki, 39. yaşını kutlayan ben, on sene evvelki fotograflarıma dalıp dalıp gitmekteyim...  Elif Şafak'ın yazısında bugün okuduğum gibi iyi,  neşeli ve huzurlu insanlarla beraber olmak lazım ki bu güzellikler bize bulaşsın ve  iç huzurumuz yüzümüzdeki çizgileri yumuşatsın...

Ama içimden bir ses daha fazlasını yapmam gerektiğini söylemiyor da değil mesela geçen sene gittiğim yüz yogası hareketlerime bir zahmet devam edeyim!!

Geçen sene  Madam Lourdes'in  yüz ve güzellik yogası workshop'undan çok etkilendik ve üç hafta boyunca hafta da 2 saat olmak üzere ders aldık.   Kendisi aslen buna güzellik yogası denilmesini tercih ediyor. Çünkü güzellik cilt yüzeyi ile sınırlı degil. Kendisinin çok güzel bir deyimi var " Yaşlanmak durdurulamaz ancak yıpranmadan doğal bir şekilde  olgunlaşmak mümkündür"

Heh iste aynı Sebnem Ferah'ın soylediği gibi " Sen nasıl basardın? Yuzyıllık agac gibisin.Nasıl böyle kaldın? Büyürken eskimeyen, eskise de değerlenen"

Açıkçası toplum baskısı olmasa ne yüzümdeki çizgilerle ne de karnımdaki yaglarla hic zorum yok.  Aşırıya kaçmadığı sürece bunların yonlendirici olmaması gerekitiği kanaatindeyim. Benim derdim bunları ve diğer her gördüğümüz olumlu veya olumsuzlukları dejenere olmadan kabul edebilmek.

Konudan sapmayalım yeni yaşa bir hedef koyalım yüz / güzellik yogamızı yapmak. Valla ablam yapıyor ve hakkaten calsıtıgını görüyoruz .. O kadar mantıklı -ki yüz kaslarını calıştırmak ... Bu gündelik mimiklerimizle yapmadğımız bir şey.


Madam'ın bu eğitim sonrasında bir haftalık herkese yazdıgı ozel programa ilişkin olarak verdiği iki içecek var sizinle onları paylaşmak isterim. Bunlar sistemi hızlandırmak ve onun değimiyle iç temizlik yapmak açmak için hakkaten yararlı.

- 1 büyük bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı limon ve 1 çimdik deniz tuzu. Bu iç temizliği için.  Bunu içiyorsunuz
Sonra vücut duşunuzu alıyorsunuz ve haftada bir gün  1 lt suya 10 çorba kaşığı deniz tuzu ekilmiş olarak başınızdan döküyorsunuz ( neden diye sorarsanız tuzlu suyun siz deyin nazar ben diyeyim enerji açısısndan yararı söz konusu)

Bunun arkasından
1 büyük bardak ılık suya 1 tatlı kaşık limon veya elma sirkesi veya1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
ve bir tatlı kaşığı bal..

Bunları bir hafta boyunca sabah aç karnına yapıp içiyorsunuz ben yaptım çok rahatlatıcı olduğunu söyleyebilirim

Lourdes ÇABUK'a Sorularınız için : madamlourdes@siddashramyogacenter.com

İrtibat Adresi :

Yogi Adnan Ananda Siddviho Çabuk
Siddashram Yoga Center - Y.A.A.S.C.
Rumeli Cad. Zafer Sok. No:9 Daire:2 Nişantaşı / İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder